Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A modern könyvtár virtuális, némi fizikai valóval -- ők mutatják az új utakat a kutatóknak

A KIT augusztusban beszámolt a British Library projektjéről -- 'Növekvő tudás -- a kutatás evolúciója' --, melyben a kutatók számára mutatják be a kutatást támogató információtechnológia új eszközeit, eljárásait; persze, interaktív módon. A 2010. okt. 12. és 2011. júl. 16. között megrendezett kiállítás a kutatók előtt pozícionálja magát a könyvtár: olyan hely, mely hozzásegíti a tudósokat munkájuk eredményéhez. A könyvtár mindeközben szemmel láthatóan saját magát is igyekszik megfogalmazni az új digitális eszközök adta lehetőségek között. A projekt blogjának videóján kutatók és könyvtárosok (nem a British Library munkatársai!) nyilatkoznak a technológia adta lehetőségekről, virtuális közösségi munkáról, adatbázisokról, interdiszciplináris szemléletről és hasonlókról. A YouTube-ra feltöltött anyag pedig a szponzorok által hozzáférhetővé tett technológiát -- pl. digitális asztal, 3D-s kijelző -- is mutatja. A könyvtár e projektjével is jelzi: nem népszerűvé, hanem kikerülhetetlen szolgáltatóvá kíván válni. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Növekvő Tudás -- a British Library új blogja; kiálítás a helyszínen és online link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról