Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A munkatársak értékelése

A munkatársak teljesítményértékelése (Performance Measurement - PM) van a legnagyobb hatással a munkatársak karrierjére és a munkára. Vannak iparágak, ahol belátták: a részletekbe menő rendszer hatalmas értéket képvisel, hiszen a versenyelőny megszerzése érdekében a legfontosabb erőforrás irányítását végzi.
A sikeres PM jellemzői:
- Időzítés: az írott feljegyzéseket rendre meg kell őrizni, hogy nagyobb időszakot is át lehessen tekinteni (ne csak a decemberi tapasztalatok alapján ítéljünk).
- Áttekinthetőség: Minden tevékenységnek megvan az öt-hat kulcsfontosságú jellemzője, amit jól kell meghatározni az értékelés előtt.
- Konzisztencia: a vállalati misszióból eredeztethető
Az értékelés tényeket és ne véleményeket tartalmazzon! Ha az értékelésben van középső érték (a magyar iskolai osztályozási rendszerben: 3), akkor az ne "átlagost", hanem "változót" jelentsen, azaz sugallja: nem a középszerben való megnyugvás lehetőségét, hanem változási, javulási kényszert jelent. Az értékelésnek a szervezet egészében konzisztensnek kell lennie. A legjobb teljesítménynövelés, ha a menedzser és a munkatárs közösen határozza meg a személyes erősségekre alapozott, testreszabott célokat. (MG)

Hírforrás: Evaluate this! The new performance review / Dick Groote [interjú]. In: Harvard Business School Working Knowledge (2003. ápr. 14.)
2003. április 30.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_munkatarsak_ertekelese
Régebbi hírforrás(ok): Evaluate this! The new performance review / Dick Groote [interjú]. In: Harvard Business School Working Knowledge (2003. ápr. 14.)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról