Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A nagyvárosi nők olvasnak a legtöbbet -- magas kultúra és bulvár egyaránt

A női lapok, a sztármagazinok, a regionális napilapok, az önállóan terjesztett tévémagazinok, illetve a hirdetési újságok voltak a legnépszerűbb sajtótermékek 2008-ban - állapítja meg a sajtópiac tavalyi jellemzőit összegző közös kutatásában a Szonda Ipsos és GfK. A Nemzeti Médiaanalízis szerint több mint három millióan olvasták az ezekbe a kategóriákba tartozó lapokat. Az országos közéleti napilapok a fiatalok körében nem kifejezetten népszerűek, ez a korosztály elsősorban a hirdetési lapokat, a sztármagazinokat és a női lapokat kereste tavaly. A tematikus lapok közül a 18-29 éves közötti olvasók leginkább autós lapokat, életmód magazinokat, sport-, valamint számítástechnikai lapokat vásároltak. A Médiaanalízisben mért lapok olvasótáborainak nagyságára az elmúlt évben továbbra is jellemző volt a polarizálódás a több, viszonylag alacsonyabb példányszámú, illetve néhány domináns lap között. Magyarországon 1,1 millió olyan olvasó van a 14 évesnél idősebb korosztályban, akik legalább öt különböző lap rendszeres olvasói, és a megjelenő lapszámok legalább kétharmadát elolvassák. A tipikus, intenzív lapolvasó magas társadalmi státuszú, magasabb iskolai végzettségű, jellemzően szellemi munkát végző, a 40-60 éves korosztályba tartozó nagyvárosi nő, aki nem veti meg sem a magas kultúrát, sem a bulvár műfajt. - F: ápr. 20.

Régebbi hírforrás(ok): Napi Online, link kommentálható: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról