Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A net jövőjéről - magas szinten

Az amerikai CENDI a legnagyobb szövetségi információs intézmények és mérvadó informatikai vállalatok vezető munkatársait összesíti. A megbeszéléseikről készült jegyzőkönyvek épp ezért felettébb tanulságosak. A legújabbról 2002. december vége óta olvashatunk (link Az IBM Internet-menedzsere szerint a hálózat képességei és lehetőségei jelenleg úgy 5%-os szinten valósultak meg. 2010-ig hatalmas előrelépés fog lezajlani minden tekintetben (adatforgalom, felhasználók száma stb.). A jövő hálózata gyors, kényelmes, mindenhol és mindenkor jelenlévő (elérhető), valamint megbízható lesz. 2001 végén becslések szerint 1 petabyte információt tartalmazott az Internet (ez ezer terrabyte, ha nem tévedünk). Öt év alatt ezerszeresére (1 exabyte), majd 2010-re újra ezerszeresre (1 zettabyte) növekedhet. Ez még kiegészülhet avval a mennyiséggel, ami a mai papíralapú hordozókról lesz digitalizálva. A jelenlegi Internet továbbélését megfelelő szabványok elfogadásával lehet biztosítani. Különböző metaadat-típusok (kémiai vegyületek stb.) kezelésére számos nyilvántartás felépítésére lesz szükség. (SP)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról