Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A New York-i Közkönyvtár össznépi mobiltelefonos játéka haladóknak

Péntektől lehet jelentkezni a New York-i Közkönyvtár szervezésében május 20-án megrendezendő mobiltelefonos játékára. Szabályok azoknak, akik az első 500 játékosának címéért kívánnak versenybe szállni: link A szerencsések május 20-a éjszakáját a könyvtárban tölthetik, és a játék egész évben folytatódik majd. A játékosok egy app letöltése után (Android vagy iOS telefonra) a Stephen A. Schwarzman Building épületbe mennek a játék első fordulójára. Az idén százéves fennállását ünneplő nevezetesség falai közt barangolva QR kódokat kell lefényképezniük, amelyek a könyvtár száz híres tárgyához kapcsolódnak. Minden tárgy megtalálása egy feladatot rejt magában. Charles Dickens levélnyitó kése, amelynek fogantyúja szeretett macskájának kitömött lábából készült link azt jelenti, hogy nyílt levelet kell írni a versenyző által szeretett egyénnek.
A játékosok telefonon vagy elektronikusan küldhetik be megoldásaikat, amelyeket bárki nyomon követhet a honlapon. Bizonyos feladatokat kizárólag online is meg lehet majd oldani, kedvezve azoknak, akiknek nem áll módjában személyesen felkeresni a könyvtárat. A játékosok szerzeményeit egy kiadványban tervezik közreadni, amit térítési díj ellenében ki is lehet nyomtatni. Az első ötszáz játékos műveit a könyvtár gyűjteményében bekötve elhelyezi.
A játék kitalálója, Jane McGonigal, a világ egyik elsőszámú online játékfejlesztője. Digitális játékai arról nevezetesek, hogy valós életbeli cselekvésekre késztetik a játékosokat. Elmondása szerint maga is a híres közkönyvtárban szerezte élményeit, amelyek teljesen megváltoztatták az életét. Új játékával ezt a lehetőséget szeretné megteremteni minél több résztvevő számára is. (ref.: HWJ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról