Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A New York Public Library adatai

A 2000. évben a hatalmas könyvtár(hálózat) 250 millió dollárt meghaladó keretből gazdálkodott (link (1998-ban 206, 1999-ben 216 millió dollár állt rendelkezésre.) Ebből 120 millió jutott a tudományos könyvtárakra (TK), míg a további 127 millió a közművelődési hálózatra (KK). Az állomány az előbbi kategóriában - négy nagy tudományos könyvtár tartozik ide -- elérte a 42 millió egységet, amiből 14,3 millió kötet könyv, a KK-ban a 10,3 milliót (ebből 4,1 millió könyv). A TK-gyűjteményeket 2 millió látogató kereste fel: a két fő típus a gyakorlati élet szakemberei (29%) és a felsőoktatásban dolgozó oktatók (21%). Őket 834 könyvtáros látta el. A KK-ban 1,8 millió olvasójeggyel rendelkező felhasználó összesen 12,8 millió kötetet kölcsönzött a közel 1 millióval gyarapodó állományból, miközben 1710 könyvtáros volt segítségükre. A könyvtár honlapja 5,3 millió látogatást regisztrált, közel 2000 gép szolgálja az olvasókat, akik 350 adatbázisban kereshetnek. (SP)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról