Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A nézőpontváltás képessége (könyvtár)vezetői erény?

A munkatársak kiválasztása döntő egy cég sorsa szempontjából. Pistyur Veronika startupszakértő írása arról, miért ajánlja a főnököknek, hogy maguknál okosabb embereket vegyenek fel.
... Mi másról szól ez, mint a nézőpontváltás képességéről? Egy olyan vezetői tulajdonságról, amely nélkülözhetetlen egy vállalkozás rugalmas fejlődéséhez. Sok vezető e folyamatok során áldozatnak érzi magát, és ennek a jelenségnek már neve is van: félelemalapú áldozatparadigmának nevezik. Nem jönnek a számok? A piac és a körülmények tehetnek róla, vagy éppen a fogyasztók változtak meg, nyilván a munkatársaink sem eléggé motiváltak, és a piacon is gyilkos a verseny... Persze ezek mind lehetnek a siker bosszantó akadályai. De ha képesek vagyunk arra, hogy bizonytalan kifogások helyett befogadóvá váljunk a tanulásra, képesek leszünk arra is, hogy együtt tudjunk dolgozni egy nálunk okosabb munkatárssal, aki másként, briliáns módon képes ránézni egy kínzó problémára. Azok a vezetők, akik nézőpontot tudnak váltani, a munkatársaikból is a lehető legtöbbet hozzák ki. Kölcsönösen, kevesebb szorongással.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról