Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A nőket is annyira érdekli, mint a férfiakat - csak nem illik beszélniük róla: a szex

Kultúránkban hajlamosak vagyunk azt gondolni, a szex fontosabb a férfiaknak, mint a nőknek. Ám ez nem igaz. Igaz viszont, hogy a nők jobban szégyellenek beszélni róla. A nők több mint fele csöndben szenved valamiféle szexuális működési zavartól. Mostanában gyakran hallani a nemek közti orgazmusrésről. Ez olyasmi, mint a bérrés, csak ragacsosabb...
A heteroszexuális nők szexuális együttlétük kevesebb mint 60%-ában jutnak el az orgazmusig. A férfiak együttlétük 90%-ban élnek át orgazmust. A probléma kezelése érdekében a nők hatástalan gyógyszereket kaptak, tesztoszteronkenőcsöket... és nem tesztelt genitális injekciókat is.
Ám az a helyzet, hogy a női szexualitást nem lehet gyógyszerrel megjavítani. Nem is szorul javításra: egyszerűen félre van értve. Kultúránkban torz és orvostanilag pontatlan kép él a női szexualitásről, s ez évszázadokra nyúlik vissza. Ha a nők több mint fele valamiféle szexuális zavarral küzd, lehet, hogy a szexualitásról alkotott fogalmaink nem nőkre szabottak. Pontosabban kell értenünk, miként működnek a nők.
Újságíró vagyok - mondja Sarah Barmak TED-előadásában -, és nemrég könyvet írtam arról, hogyan változik a női szexualitásról alkotott képünk. A szexualitást akkor definiálták, amikor a tudományt férfiak uralták. Tudós férfiak saját torz lencséjükön át nézték a női testet. Megkérdezhettek volna nőket a tapasztalataikról. Ehelyett úgy vizsgálták a női testet, mintha idegen táj volna. A mai napig úgy vitatjuk a női ejakuláció és a G-pont létezését, mintha földönkívüliekről vagy ufókról beszélnénk. "Tényleg léteznek?"
Mindez duplán áll az LMBTQ nők szexualitására, amelyet különös gyűlölet és tagadás övez.
- Kapcsolódó: Novemberben nyílik a vagina múzeum Londonban link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról