Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A pápai Jókai Mór Városi Könyvtár tavalyi éve számokban

A jelenleg is felújítás alatt álló, a 2019-ben rekordmennyiségű rendezvényt lebonyolító Jókai Mór Városi Könyvtárt kértük a tavaly év értékelésére.
A Jókai Mór Városi Könyvtár számára a tavalyi nagyon sikeres évnek nevezhető, kezdi évértékelőjét Hermann István könyvtárigazgató. Arra a legbüszkébbek, hogy befejeződött a számítástechnikai közösségi tér 2018-ban elkezdődött felújítása. Azóta programok tekintetében jól kihasznált az udvari melléképület.
Hermann István igazgató kiemelte, a programválaszték jelentősen bővült. 2019-ben 434 rendezvény valósult meg 9609 fő részvételével, ezek 90 százaléka saját szervezés volt. Egyre nő az érdeklődés a kézműves foglalkozások és a nyugdíjasoknak tartott informatikai foglalkozások iránt. Az integrált könyvtári rendszer 9354 olvasót tart nyilván, tavaly 255 új olvasó iratkozott be.
A legnépszerűbb szolgáltatásként 2019-ben 54 ezer dokumentumot kölcsönöztek. A pszichológiai és pedagógiai témájú szakkönyvek voltak a legkeresettebbek. A legtöbbet kölcsönzött szakkönyv Almási Kitti: Bátran élni - Félelmeink és gátlásaink leküzdése, a legtöbbet kölcsönzött szépirodalom pedig Fábián Janka Emma trilógiája volt. Az év további kedvelt szerzői: Szabó Magda, Nora Roberts, Borsa Brown, Jojo Moyes, Nicholas Sparks. Túlnyomó többségben a romantikus, illetve a történelmi regényeket kölcsönözték.
A médiatárból 2019-ben összesen 562 dokumentumot kölcsönöztek (346 DVD, 181 CD, 25 diafilm, 10 hangoskönyv). Az internethasználat tekintetében éves tagságot nem vásároltak, havi tagságot öten (kilencszer), egyórás jegyet pedig húszan, összesen 62 alkalommal. A nyilvános könyvtári katalógust 15250 alkalommal használták. Az interaktív szolgáltatásokat (keresés az online katalógusban, foglalás, előjegyzés, hosszabbítás, honlap adatbázisainak használata) 2500 fő vette igénybe.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról