Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A pécsi Tudásközpont fogadtatásának vizsgálata 1. -- a munkatársak és a hallgatók véleménye

A BOBCATSSS-on hangzott el Alpek Etelka Anna, Herkó Piroska és Horváth Alíz előadása a pécsi Tudásközpont fogadtatásának felméréséről. Részletek a szöveges változatból:
'Meglepődve tapasztaltuk, hogy az olvasók többségével ellentétben a dolgozók, vezetők és a hallgatók sincsenek megelégedve a Tudásközpont épületével. Általánosan egy attraktív, látványos épületet vártak, ami kívülről nagyjából meg is valósult. Viszont nincs elegendő tér a dolgozóknak, nincs elegendő tér az olvasóknak, nincs elegendő tér az elmélyült kutatáshoz, nincs megfelelő módon elválasztva a zajos és zajmentes tér, sőt egyáltalán nincs elválasztva. Sajnos a funkcionalitás és megálmodott épület egy lapon nem említhető. ... a hagyományok és a megszokott könyvtári légkör kissé ellentétben áll a közösségi tér tulajdonságaival. Külön szintet kapott a gyermekkönyvtár a fonotékával, így mindkettő nagyobb teret, ezáltal nagyobb jelentőséget kapott. Ám a hallgatók nehezményezik, hogy a legfelső emeltre került a gyerekrészleg. Leginkább a zaj zavarja őket, ahogy a gyerekek fel-alá mennek a lépcsőkön nevetgélve, hangoskodva. Alapvetően az egész intézményt sterilnek érzik, ahonnan pont az élet hiányzik. Többen említették, hogy kevés a növény, több képet, plakátot és esetleg -- kihasználva a tereket -- több asztalt, széket és kényelmes foteleket helyeznének el, ahova az olvasó elbújhat.'

Hírforrás: Alpek Etelka Anna, Herkó Piroska, Horváth Alíz
2011. február 12.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_pecsi_tudaskozpont_fogadtatasanak_vizsgalata_1._--_a_munkatarsak_es_a_hallgatok_velemenye
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról