Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A pénz túl drágán és nem hatékonyan motivál

"Túl jól" működik a pénzzel való motiváció: a munkatársak csak azt kezdik el végezni, amiért pénzt kapnak, és az nem feltétlenül az, ami hasznos a szervezetnek.
A HP San Diego-i részlegén munkacsoportok versenyeztetése a magasabb fizetésért volt Beer tárgya. Az eredmény: a csoportok nem fogadták be azokat a munkatársakat, akinek a teljesítményét nem ítélték kívánatosnak, a teamek közötti ismeretmegosztás megszakadt, a csoportok közötti mozgás minimálisra csökkent, az emberek gondolkodása pedig a fizetési szint körül járt. A juttatási rendszer bevezetése hosszadalmas volt. A rendszer igazából nem motivált a keményebb munkára és a tanulásra sem. Így a rendszer költségei végül túl magasra rúgtak.

Hírforrás: Pay-for-performance doesn't always pay off / Martha Lagace, [Michael Beer, mint interjúalany]. In: Harvard Business School Working Knowledge 2003. ápr. 14., link
2003. május 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_penz_tul_dragan_es_nem_hatekonyan_motival
Régebbi hírforrás(ok): Pay-for-performance doesn't always pay off / Martha Lagace, [Michael Beer, mint interjúalany]. In: Harvard Business School Working Knowledge 2003. ápr. 14., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról