Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A plafonig állnak a könyvek a debreceni Fazekas Gimnáziumban (videóval)

Plafonig érő polcok, hatszögletű nagyterem - és sok-sok könyv. Az olvasók akár lazíthatnak is a hangulatos térben.
Lehet szép egy könyvtár? Lehet, és erről bárki megbizonyosodhat. Egy könyvtár természetesen másképpen szép, mint egy varázslatos őszi táj vagy bármi, amihez ezt a jelzőt szívesen társítjuk. Szép akkor, ha rendezett, ha hangulata van, ha már az ajtajában azt érezzük, ide feltétlenül jó lenne belépni. Van olyan debreceni iskolai könyvtár, amit bárki megnézhet - legalábbis virtuálisan, az online térben. Ilyen a Fazekas gimnáziumé, amiről a napokban felkerült egy videó az online térbe.
A Könyvtárostanárok Egyesülete által meghirdetett Közelítés programsorozatban az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja alkalmából ugyanis másodikként ennek a debreceni középiskolának a könyvtárába pillanthattunk be.
A látogatókat Fenyvesi Judit könyvtárostanár vezette körbe, s miközben kollégáival, diákjaival beszélgetett, megtudhattuk, milyen könyveket olvasnak szívesen a diákok, hogy kerültek babzsák fotelek e térbe vagy milyen testvérkönyvtári kapcsolatokat ápolnak.
Talán az sem véletlen, ha e videót nézve a Harry Potter-sorozatból ismerős Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola (Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry) jut eszünkbe. A könyvtár, a könyvek világa ugyanis maga a varázslat - legalábbis azoknak, akik szeretnek olvasni. (A videó a forráslinken található.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról