Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

'...a politikai rendszereknek kötelességük, hogy hirdessék a saját filozófiájukat'

A kormányzat hívei nem fogadják el a kialakult balliberális kánont az irodalomban, a művészetben. Ezzel indokolja a Nemzeti Könyvtár megalapítását Kerényi Imre a Heti Válasznak adott interjújában.
Kerényi Imre szerint a Nemzeti Könyvtárat nem érte már akkora támadás, mint az Alaptörvényhez készült festményeket. A miniszterelnöki megbízott úgy véli, a politikai rendszereknek kötelességük, hogy hirdessék a saját filozófiájukat: ennek része a közpénzből létrehozott könyvsorozat is, amit 'a békement tagjainak' ajánlott. Hogy miért pont nekik, arra az interjúban így válaszol: 'Ennek a kormányzatnak sok híve van, és még több lesz. Ezek a hívek nem fogadják el a kialakult balliberális kánont az irodalomban, a művészetben. Nem elégíti ki őket. A békemenet hatalmas sokaság, ráadásul, úgy látom, fizetőképes kereslet. Ez a sokaság elkezdte magától finanszírozni a költségvetést, az állampapírpiacon ugyanis drasztikus emelkedés történt. Olyan ez, mint amikor háború idején az asszonyok odaadják az aranygyűrűjüket.'

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról