Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A posta is közösségi helyet épít... -- ideje, hogy a könyvtár is együttműködjön

Még nem tudja a Magyar Posta vezetése, hogy hány kispostát fognak újra megnyitni és azt sem, hogy ezért mekkora veszteséget hajlandóak bevállalni, a társaság szóvivőjétől azonban megtudtuk, hogy az egyébként profitorientált állami vállalatnak közösségi térként kellene működnie. Hüse Mariann a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában emellett azt is elmondta, hogy a cég szolgáltatóból, társadalmi, nemzeti szolgáltatóvá kíván válni. Szerinte nem csak a bevétel fokozása kell, hogy legyen a társaság célja, hanem az a szolgálat, amiért a Magyar Posta kell, hogy létezzen.
A Posta szóvivője azt mondja, hogy a kisposták újranyitásával közösségi tereket szeretne kialakítani az eldugott településeken élőknek. Elmondta, hogy még három borsodi és egy Fejér megyei postát nyitnak meg. A továbbiakról egyeztetés folyik. Jelenleg hét önkormányzati szövetséggel és a szakminisztériummal most is tartanak a tárgyalások.
-- Könyvtáros körökben ellenérzéseket vált ki, ha valamely intézmény hagyományosan könyvtári területre tör. Pedig minden könyvtári tevékenységnek van hatékony, piacorientált alternatívája. Évekkel ezelőtt a teleházak a könyvtárak által sokszor meghagyott űrt töltötték ki, illetve töltik ki ma is. Az együttműködés azonban adott, ha van rá fogadó fél. 2007-8-ban a posta meghirdette a közös fenntartásának lehetőségét. Nem ismert azonban olyan példa, amikor posta-könyvtár terve merült volna fel -- idehaza. Pedig rég itt az ideje a költségek megosztásának. Egyelőre a vagy-vagy gyakorlat dívik. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Magas labda a lehetséges könyvtár--postáknak -- 1200 postát adnának bérbe link Terjeszkedik és porosodást szüntet a kecskeméti könyvtár -- még nem posta- és kocsmakönyvtár link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról