Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A postás könyvtárak reinkarnációja -- postás és telekomos támogatással

2009-ben az Exlibris Könyvtári Alapítvány működtetésében megnyitotta ajtaját az olvasók előtt az írószövetségi, és ugyanabban a helyiségben, a VI. kerület, Bajza u. 18. szám alatt, az Írószövetség székházában a megmentett volt Benczúr könyvtár is. A könyvtárosok közül sem maradtak munka nélkül az aktív korúak, az új alapítvány, aki kérte, annak biztosított munkahelyet.
Keömley Eszternek -- aki elismerésül MSZOSZ-díjat kapott -- elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a több mint ötven éve működő, igen nagy értékű és a postások körében rendkívül népszerű könyvgyűjtemény egyben maradt, és a jövőben is azt a célt szolgálhatja, amire létrehozták. Él már a határozatlan idejű szerződés a Magyar Telekommal, mely szerint hat helyszínen nyújt szolgáltatást az Exlibris Könyvtári Alapítvány, és folyamatban vannak a tárgyalások a Magyar Postával is, hogy a hét postai üdülőben már működő letéti könyvtárak mellé megnyíljanak a korábban lezárt munkahelyi kölcsönzőhelyek is. Keömley Eszter kitartása és céltudatossága nélkül ez a könyvtár is annak a több száznak a sorsára jutott volna, amelyeket az elmúlt húsz év során az országban lezártak, sorsukra hagytak.

Hírforrás: Postás Dolgozó, 2010. márc.
2010. április 01.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_postas_konyvtarak_reinkarnacioja_--_postas_es_telekomos_tamogatassal_
Régebbi hírforrás(ok): A KIT-ben követhető az Irószövetség könyvtárának sorsa. Pl.: 'A bizonytalanságból egy új intézmény született link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról