Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A rendőrség is él a könyvtári tér lehetőségeivel - könyvtári hálózat kihasználása

(frissítve) A Wiltshire-i (Nagy-Britannia) rendőrség tisztviselői és munkatársai március 2-tól kezdve több könyvtárat fognak használni a megyében, részben fogadóóra tereként, részben lakossági találkozási pontként. A helyi rendőrség ugyanis felülvizsgálta meglévő ingatlanait, és csak részben találta azokat megfelelőnek tevékenységeik számára.
A rendőrség részéről egyfajta közösségi irodává válik a könyvtár: megtakarítják a rendőrségi épületek korszerűsítését. A megtakarított pénzt a rendőrségi mobil munkaállomásokba fektetik.
A rendőrség illetékese kifejtette: "Az érintett lakosok szívesen találkoznak a tisztjeinkkel az új érintkezési pontokon, hogy elintézzék aktuális ügyeiket, vagy egyszerűen csak csevegjenek. Előre egyeztetett időpontokban is találkozhatnak a felek. Mindez persze nem teszi feleslegessé a hagyományos vészhívó rendszert. (ref.: MG)
- A példa nem egyedi. A könyvtári hálózat kényelmes helyet, egyben országos hálózatot biztosít a hatóságoknak, nonprofit intézményeknek. Hollandiában kisebb településeken a hatóságok a fentebb említett brit eljáráshoz hasonlóan használják ki a könyvtár terét. Az előre egyeztetett és fogadóóra jellegű találkozásokra egy erre a célra fenntartott kényelmes, de puritán helyiségben kerül sor. A helyiséget különféle hatóság és szervezet használja, beosztás szerint. Így azok megtakarítják a kistelepüléseken külön helyiség fenntartását. Példa a 1700 lakos körüli Lettele településről: link (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Bérelt iroda a közösségi térben - lehet-e modell a Loffice könyvtáraknak is? link Könyvtári szolgáltatás az 575 lakosú Lettele községben link A könyvtári szolgáltatások diszrupciója (vízió, hogy a lényeg jobban megmaradjon) link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról