Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A románok egyharmada még nem is hallott az internetről

Bár Romániában az elmúlt idoszakban látványosan növekedett az internetet használók száma, az ország lakosságának egyharmada még csak nem is hallott a világháló létezéséről - derül ki a GfK Romania gazdaságkutató intézet felmérésébol. A 6529 fős mintán végzett felmérés szerint jelenleg a román lakosság 13 százaléka használja az internetet, de mindössze 6 százalékuk legalább heti egyszeri rendszerességgel. Az internetet használók heti átlagban 5,8 órát töltenek a világhálón. A lakosság 53 százaléka még soha nem csatlakozott a világhálóra, 33 százalékuk még csak nem is hallott az internet létezéséről. A jelenlegi használók 49 százaléka az elektronikus posta lehetőségeivel él, 46 százalékuk főként "beszélget", 37 százalékuk emellett különböző eseményekkel kapcsolatos információkat, 26 százalékuk pedig híreket is keres a világhálón. Az internetet használók 21 százaléka álláslehetőségek után kutat. Az elektronikus vásárlás lehetőségével négy százalékuk él, az internetes bankszolgáltatásokat pedig csak két százalékuk veszi igénybe.

Hírforrás: FigyelőNet, 2002 október 01.
2002. október 02.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_romanok_egyharmada_meg_nem_is_hallott_az_internetrol
Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet, 2002 október 01.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról