Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A sokkoló gazdasági növekedés titka -- pl.: standardok, objektív értékelés

Sokkoló mértékű gazdasági növekedést eredményezne, ha csak kicsit is javítanánk az oktatás minőségén -- állítja egy napokban megjelent OECD-tanulmány. Az elemzés nem titkolt célja az, hogy megmutassa a döntéshozóknak, milyen hatalmas veszteséget okoz a tétlenkedés. Az oktatáskutató szerint van remény arra, hogy egyszer nálunk is megfordul a negatív trend. Interjú Csapó Benővel.
A szisztematikus fejlesztéshez azonban a problémák mélyebb megértésére és nagyon sok tudásra van szükség. A PISA és más nemzetközi felmérések sok esetben egyértelműen megmutatják, milyen lépésekre lenne szükség ahhoz, hogy a vezető országokat utolérjük, vagy legalább a lemaradásunkat ne növeljük. Ilyenek például a pedagógusok kiválasztásának és képzésének javítása, az iskolák közötti különbségek mérséklése, az objektív értékelési módszerek, tesztek gyakoribb alkalmazása, a tudományosan kidolgozott standardokra alapozott, független bizottságok előtt letett (külső) vizsga. Egy-egy lépéstől önmagában nem várhatunk csodát, de mindegyik javíthat néhány százalékot az eredményeken. Megfelelő kombinációban egymás hatását felerősíthetik, és hosszabb távon a kisebb, de rendszeres javulás összegződő hatása már komoly eredményre vezethet.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról