Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A spanyol Zara lekörözte az olcsó kínai ruhákat

Mi közünk hozzá? - kérdezhetjük elsőre. Ám tekinthetjük úgy is a másik iparágbeli a tapasztalatot, mint egy korábban mesterségesen (védővámokkal vagy masszív állami támogatásokkal) fenntartott szektor süllyedésének ellenében tett tudatos - és eredményes - intézkedések sorát: klasszikus portfólió, alternatív promóciós és értékesítési csatorna, vevőorientáció, innováció. (MG) Az európai textiliparra - úgy tűnik - végzetes csapást mér az óriási méretekben beözönlő és olcsóságában utolérhetetlen kínai ruházati termékimport. A spanyol Inditex, a Zara női ruházati divatmárka tulajdonosa ugyanakkor szemtelenül merész terjeszkedési tervekkel rukkolt elő nemrégiben. A Zara a spanyol királyi családhoz tartozó Felipe herceg és jegyese, Letizia Ortiz Rocasolano 2003-as emlékezetes eljegyzési kreációjának megtervezésével robbant be a köztudatba. A tulajdonos Inditex cég sajátos marketing-technikát folytat ruházati termékeinek értékesítésében. Ahelyett, hogy divatshow-kon bemutatott csillogó nyári és téli kollekciókkal ébresztene igényeket a vásárlókban, a Zara folyamatosan figyeli a boltjain keresztül a vásárlói igényeket. Ezeket azután a lehető leggyorsabban megtervezi, és sajátos logisztikai megoldással juttatja el üzleteibe. - F: jún. 17.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról