Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A startlap konkurenciája -- web 2.0 alapon! Értékel is a profitérdekelt szolgáltatás

Az internettel együtt születtek meg az első linkajánló oldalak, amelyek a keresőket egészítették ki - írja az isite.hu. Már rég elfelejtettük őket. Az interaktív web végül feltámasztotta őket: értelmet adott a kőkorszak hősi halottainak azzal, hogy egyrészt nyílttá tette a linkajánlást, de ezt ellensúlyozandó, értékelhetővé is tette az ajánlatokat. Így működik pl. a Digg is. És hogy nagyon népszerű, mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyre több másolata készül: nemrég pl. a Yahoo csinált egyet, de készül már a Microsofté és a (vajon kié?) Google-é is. A link már így is nagy érdeklődést keltett, remélhetőleg egyre többen fogják használni és egyre komolyabb és megbízhatóbb linkgyűjtemény fogja segíteni a magyar internetezőket. Ehhez csak az kell, hogy végre ne másra várjunk, mert ezt most nekünk kell csinálni. - F: febr. 20.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról