Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A stratégianélküliség 20%-kal veti vissza (a könyvtárügy) teljesítményét

Az emberek, akik a célra figyeltek, 30%-al közelebbinek látták azoknál, mint akik körbe [a cél mellé is - szerk.] néztek, és természetesnek vették. Úgy gondoltuk ez óriási volt. (...)
A nagy kérdés pedig: a cél szem előtt tartása és a csak arra fókuszálás segített-e megváltoztatni a feladat érzékelését? Segített. A résztvevők, akik a célra összpontosítottak úgy nyilatkoztak, hogy 17%-kal kevesebb erőfeszítésbe került, hogy elvégezzék a feladatot, mint azok az emberek, akik körbenéztek. Megváltoztatta azt, ahogy a feladatot szubjektívan érzékelték. Ez megváltoztatta a jellegét is a feladatuknak. Akik koncentráltak a célra, 23%-kal gyorsabban mozogtak azoknál az embereknél, akik körülnéztek. Hogy egy példával érzékeltessük, 23% növekedés olyan, mint elcserélni az 1980-as Chevy Citationt egy 1980-as Chevrolet Corvettere.
- A "Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort..." közel 200 éves bölcsessége továbbra is aktuális. Emily Balcetis előadásában a célok megfogalmazásának és az arra összpontosításban láttatja az összefüggést. A magyar könyvtárügynek több mint 10 éve nincsen stratégiája. Készítését a szakmai szervezetek egyke sem tűzte még zászlajára. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról