Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A szakértők a tudás birtokosai (nem a dokumentumok)

A tudás hatalom, épp ezért a legtöbb vállalati szakértő megpróbálja monopolizálni azt. A szervezetek pedig arra törekednek, hogy a lehető legtöbb ismeret a cégen belül maradjon. A tudás birtokosai gyakran kénytelenek taktikákat alkalmazni, hogy monopolhelyzetben maradjanak -- állítja tanulmányában Bőgel György, a KFKI stratégiai tanácsadója, a Debreceni Egyetem docense. A tudás a hagyományos erőforrásokhoz hasonlóan viselkedik: árát a kereslet-kínálat határozza meg, termékként életgörbét futhat be, akár tömegcikké is válhat. Birtoklása azonban nem feltétlenül ad hatalmat, csak bizonyos feltételek mellett, ahogy ez az anyagi forrásoknál is lenni szokott. A docens úgy véli, a tudás hatalmi bázisként akár önmaga ellensége is lehet, ugyanis az ismereteket ma egyre könnyebb rögzíteni és megosztani, és ezt éppen a tudás fejlődése teszi lehetővé. A megosztás a monopolizálás ellensége. A tudásmenedzsment-projektek ezért alaposan felkavarhatják az érdekek szövevényét.

Régebbi hírforrás(ok): - F: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról