Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A szakterület szakembere mutatja be az állományt a használóknak

A genti Krook közkönyvtár link KrookKrant c. lapjának egyik oldalán ezúttal az építészet téma van terítéken. Egy helyi építész mutatja be a könyvtár vonatkozó gyűjteményét, majd a szakterületi állomány néhány adata és könyvajánlók következnek. (Fotók: link ),

Mint Pieter, az építész mondja: a könyvek információi fontosak a jó tervezéshez. Építész vagyok. Néha van olyan feladatom, melyekhez bővítenem kell tudásomat. Az előtanulmányok is néha a könyvtárhoz kötnek. Azt kell mondanom, hogy az itteni gyűjtemény sokoldalúbb, mint az Építészeti Kar könyvtára, a Gentről szóló gyűjtemény pedig lenyűgöző. Bemutatja a városi épületek szerepét a városfejlődésben, így nem kell minden folyóiratra előfizetnem.

Adatok, melyeket tudni kell építészeti gyűjteményünkről:
- 20 db könyvet vihetsz egyszerre magaddal közülük.
- 148 példány érhető el a legnépszerűbb szerző, Peter Zumthor könyveiből; ezek az 1979 és 1997 közötti épületekről és projektekről szólnak.
- 800 építészeti dokumentum van raktárunkban.
- 1600 könyv pedig a szabadpolcon található.
- 5 építőipari trend, amit mindenképpen követned érdemes: kis házak, kollektív lakhatás, hétvégi házak, fenntarthatóság, megfizethető életvitel.

Az oldal többi részét szöveges illetve képes könyvajánló tölti ki. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról