Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A szolgáltatás adatvezérelt stratégiái - közkönyvtáraknak (olvasóink szavazatára)

A releváns információ szélesebb világlátást ad a vezetőknek. A modern könyvtárak pedig nagy szerepet játszanak az információs korban. Az Analytics On Demand és interaktív irányítópultja segít jobban szolgálni a látogatókat. Segít vizualizálni a könyvtári szolgáltatás adatait térképen, diagramon, grafikonon. Ezáltal a könyvtárosok is informáltabb döntéseket hozhatnak a gyűjteményről vagy a programokról.
Mark Fink, a Yolo County könyvtárosa a terek tervezéséhez használja. A modern könyvtárak rugalmasabb terek. Kevesebb polcot igényelnek, erősebb Wi-Fi-t, több e-forrást. A Yolo County Könyvtár link igazi közösségi tér kreatív megbeszélésekhez. Ehhez Fink speciális, modulárisan felépülő tereket alakított ki a közösség igényeihez igazodva.
A piacszegmentációs adatok új megközelítést adnak a döntésekhez. Az interaktív irányítópultok segítenek a demográfiai adatok és a közösség szokásait feltárni. Az Analytics On Demandon keresztül elérhető a közös érdeklődést, életstílus, életkori kategóriák, technológiahasználat.
A Yolo County Könyvtár három városban 160 ezer lakost szolgál ki. Mindegyik városnak megvan a saját identitása. A piacszegmentációs adatok ehhez is segítenek a tervezésben. Stratégiai információkat ad, hogyan érhetők el az emberek. Milyen tudással rendelkeznek, milyen kurzusokat érdemes indítani számukra. A személyre szabott kínálat a vártnál kétszer több embert vonzott. De az adatelemzés segít a nyomtatott és elektronikus gyűjtemény alakításában is. Mivel az információkból kiolvashatók a diverzifikált populációt érdeklő különböző trendek. Ezáltal minden egyes könyvtárlátogatás jelentőségteljessé tehető. Az Analytics On Demand webináriuma itt elérhető (link és itt lehet több információt kérni (link (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról