Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A szolgáltatásminőség számít, nem a korlátozás tart meg

Jó stratégia-e a az ügyfelek megtartására az általuk generált tartalom fogságban tartása, az adatcserétől való elzárkózás? Annak ellenére, hogy a Google levelezőjéből, a Gmailből szabadon 'elvihetőek' a levelek más rendszerekbe, a Microsoft Hotmailből viszont csak a fizetős változatban, az utóbbitól pártolnak el inkább a felhasználók. Az elmúlt évben a Gmail felhasználók száma erősen növekedett (+43%), míg a Hotmail észrevehetően csökkent (-5%). Természetesen a nyílt ill. zárt stratégia mellett sok más tényező is befolyásolja ezt, pl. a szolgáltatás színvonala, fejlesztésének üteme -- de ami nyilvánvalónak tűnik: a nyíltság nem feltétlenül vesztes stratégia -- feltehetően a könyvtárosvilágban sem. (ajánlja: Kardos András) - F: jan. 14.

Régebbi hírforrás(ok): Techrunch, link és link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról