Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kontraszelekció. A tehetségek eltávolítása egyesek számára szakmai előmenetelük előfeltétele

... A szerző szerint tehetséggondozásról lengyel könyvtári környezetben nem lehet beszélni, mivel egyfelől a tehetségek eltávolítása egyesek számára szakmai előmenetelük előfeltétele, másrészt a lengyel könyvtári vezetők igyekeznek megszabadulni a náluk okosabbaktól, ahelyett, hogy kihasználnák azok tudását, és -- ahogy azt többen tanácsolják -- igyekeznének ilyen emberekkel körülvenni magukat. Felmérések támasztják alá a szerző azon tapasztalatait, hogy a lengyel könyvtári vezetők többsége nem tűr el semmiféle ellenvéleményt, és az alapvető menedzsmentismeretekkel sincsen tisztában. Így nonprofit (állami) környezetben évekig el tudnak tengődni valahogy, de a versenyszférában esélyük nem volna, tevékenységük ugyanis katasztrofális következményekkel járna az általuk irányított cégre nézve. (ref.: Dancs Sz.)
-- Még jó, hogy lengyelországi helyzetről ír a cikk. Magyarországon a legutolsó publikus könyvtárvezetést is felmérő tanulmány 1996-ban született. Így nem kell konfrontálódni a problémával. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Az év legjobb főnöke -- könyvtárban is? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról