Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Tumblr könyvtárosa (olvasóink szavazatára)

Amanda Brennan foglalkozása: internetkönyvtáros, hivatalosan: "tartalmi és közösségi munkatárs", és jelenleg a Tumblr-nél (link dolgozik.
Gyűjti, gyomlálja, alakítja, létrehozza az online tartalmakat. A Rutgers egyetemen tanult, majd "igazi" könyvtár helyett online környezetben kezdett dolgozni.
Rögtön tudta, hogy nem a hagyományos könyvtárak érdeklik, sokkal inkább a metaadatok és az információmegőrzés technikai részletei. Karrierjét katalogizálással kezdte. Technikailag más szinten, de ma is ezt csinálja, online felhasználóként. Ifjoncként egy adott zenei stílus érdekelte, és abból is leginkább a kapcsolatok kialakítása, és megtartása, a források felhasználása és milyensége.
Legfontosabb feladatának az információ teljes elérését, valamint átadását tekinti. A felhasználókat tájékoztatni szeretné: van a Facebook-on kívül (és mögött) is élet.
Elmondása szerint az internetes források megőrzése és megtartása legalább olyan fontos, mint a papíralapú dokumentumoké. (ref.: NM)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról