Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Város Kultúrájáért - Kitüntetések Gyöngyösön és Szegeden

A képviselő-testület által alapított Gyöngyös Város Kultúrájáért díjat minden évben a magyar kultúra napja alkalmából vehetik át azok, akik munkájukkal gazdagították a város kulturális életét. Idén Farkas István, a Vachott Sándor Városi Könyvtár igazgatója, valamint a Black Jam! Sportegyüttes kapta meg a rangos városi elismerést.
Farkas István könyvtáros, kulturális menedzser, a Vachott Sándor Városi Könyvtár Kiállítóhely és Muzeális Gyűjtemény link igazgatója Gyomán született. Tanulmányait Békésen, Jászberényben és Budapesten, az ELTE-n végezte. Pályájának kezdetén a nagyfügedi községi könyvtárat és művelődési házat vezette, ahol pezsgő kulturális életet teremtett, összefogta a község fiataljait, és éveken át foglalkozott olvasóvá nevelésükkel...

Andóczi Balogh Éva harminc éve munkálkodik a kulturális élet felvirágoztatásáért. A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár link PR-munkatársát méltatta idén a szegedi városvezetés a Szeged Kultúrájáért díjjal. Andóczi Balogh Éva 13 esztendő alatt virágoztatta fel az intézmény ma már igen szerteágazó és élénk kulturális kapcsolati hálóját.
Az elmúlt 13 esztendő legnagyobb sikerei között említette a könyvtár kiváló viszonyát a szegedi színházzal, az agorával, a Belvárosi mozival, az iparkamarával, továbbá hogy az ünnepi könyvhét az ország egyik legrangosabb könyvünnepévé fejlődött. Emellett az intézmény a szegedi fesztiválok elmaradhatatlan együttműködő partnerévé vált, mint a SZIN, a hungarikum- vagy a nemzetközi tiszai halfesztivál. Sőt, saját képregényfesztivállal is rendelkezik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról