Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A világ minden emberét nyilvántartaná egy új kereső

Egy amerikai cég egy olyan webkereső kifejlesztésén fáradozik, amely a földön élő emberekről szolgálna információval az internetezőknek. A Spock.com nem a szó hagyományos értelmében vett keresőt testesíti meg, hanem ez egy olyan különleges szolgáltatás, amelynek segítségével a felhasználók minden a weben fellelhető adatot megtudhatnak egy személyről. Jay Batthi, a cég egyik alapítója elmondta, hogy az információkat többek között az olyan közösségi oldalakról gyűjtik össze, mint a MySpace, Friendster és a Facebook. A Spock.com nyilvános béta-tesztje valamikor augusztus közepén indul, tehát akkortól bárki igénybe veheti a szolgáltatást. Az adatbázisban jelenleg már több mint százmillió személy található meg, ez a szám azonban naponta olyan egymillióval bővül, az üzemeltetők nagy álma azonban az, hogy egyszer a távoli jövőben a föld minden egyes lakóját meg lehessen találni a keresővel. - F: Prím Online, aug. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról