Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ablakot nyitott a kisfalu a világra

Már internetezhetnek, nyomtathatnak és DVD-t is nézhetnek az olvasni vágyók a könyvkölcsönzőben. Pályázati pénzből felújították a murgai bibliotékát. Hosszú tornácos parasztházban található a murgai könyvtár, ahol tegnap családias hangulatban zajlott a felújított bibliotéka átadó ünnepsége. A ház egyik szobájában a számítógépek várnak a látogatókra, a másik helyiségben a társadalmi munkával készült polcokon pedig az új könyvek számítanak arra, hogy leemeljék őket. A falon gipszből készült képek, az ábrákon látható ecsetvonások helybéli kéztől származnak. Az asztalon szendvicsek, sütemények, látszik, hogy a házigazdák szívesen látják a megnyitó iránt érdeklődőket. Felkl Márton polgármester köszöntötte a megye legkisebb településén a kis számú közönséget. Háláját fejezte ki mindazoknak, akik segítségére voltak a bibliotéka helyreállításában. A megnyitó hivatalos közegét már az első mondatok feledtették, örömteli arcok mindenütt, a kis falu életében nagy eseménynek számít a modern eszközökkel felszerelt könyvtár átadása. - F: júl 5.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról