Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Adatbázis-elérés - forintosított haszon (is)

Akár 800 ezer forintot is nyerhet az az NKE-s kutató, vagy hallgató, aki indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rektorának pályázati felhívásán. A pályázat keretében nemzetközileg jegyzett, Q-s közlemények szerzőit szeretné motiválni az intézmény.
A "Publikációs Projektek Támogatása" fejlesztési program keretében indított pályázatban minden olyan természetes személy részt vehet, aki vagy oktatói, kutatói, adminisztratív munkakörben, foglalkoztatási jogviszonyban áll az NKE-vel, vagy pedig hallgatói jogviszony (BSc, MSc, doktorandusz, doktorjelölt) köti az intézményhez. Pályázni olyan művel lehet, amely elektronikus, vagy hagyományos formában, 2019. november 1. és 2020. április 30. között jelent/jelenik meg. Fontos, hogy az adott publikációban megtörténjen az NKE-hez rendelés, azaz a szerző(k) az egyetemet tüntessék fel. Pályázni csak olyan művel lehet, ami korábban Publikációs Nívódíj vagy Q-s közlemények pályázaton nem szerepelt.
Az értékelés során csak olyan nemzetközi nyilvántartásba vett, ISSN-számmal rendelkező tudományos szakfolyóiratokban megjelent, 3 folyóirat oldalnál (szóközökkel együtt 11,5 ezer karakternél) hosszabb indexált könyvet, könyvrészletet és konferenciaközleményt vesznek figyelembe, amelyek megtalálhatóak a Scopus/Scimago vagy a Web of Science adatbázisban.
- Kapcsolódó: Szlovákia az utóbbi években (2005-től kezdődően) jelentősen tudta növelni tudományos publikációs tevékenységét. A szlovák modell több alappilléren nyugszik, melyek együttese olyannyira jelentős hatást tud kiváltani, hogy az 2000. évi 2617 darab közleményhez képest 2017-re 8710 darab közlemény született, ezzel pedig 333 %-os növekedés figyelhető meg az összes tudományterület szerinti bontást tekintve. Ennél a kiemelt helyzetben lévő tudományterületek mind sokkal nagyobb arányú növekedést mutatnak, így pl. a műszaki tudományok (Engineering) 677%, társadalomtudományok (Social Science) 4809%, gazdaságtudományok (Business, Management and Accounting) 2333% és bölcsészettudományok (Arts and Humanities) 3587% területén. A növekedés nemcsak országos, de intézményi szinten is kimutatható. A szlovák egyetemek nem csak az összes Scopus által indexált közlemény területén, hanem a top 25% (Q1) minősítésű publikációk esetében is megközelítik, illetve lehagyják a magyar tudományegyetemeket. (Szlovák publikációs finanszírozási modell / Sasvári Péter, Urbanovics Anna. 2018)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról