Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Adatbázis gyerekkönyvtári programokhoz --- 2.0 alapon

A gyermekprogramok szervezése és lebonyolítása szintén a gyermekkönyvtáros feladatai közé tartozik. Ilyenek például a 0-3 éveseknek szánt mesemondás, amikor a könyvtáros mesét, verset vagy mondókát mond, a kicsinyek pedig tapsikolnak vagy a lábukkal követik az ütemet. A 3-6 éveseknek szánt programokban általában valamilyen kézügyességet fejlesztő tevékenység áll a középpontban. Az iskoláskorúakat szintén számos program várja, a gyakorlatiasabbaktól kezdve a könyvmolyokon át a számítógépes csodabogarakig mindenki talál magának megfelelőt. A könyvtár olyan koncert- vagy játékprogramokat is rendez, amelyeken akár az egész család együtt is részt vehet, ebben számítanak a gyermekkönyvtáros szakértelmére.
Ha ötletekre van szükség, az egyes könyvtárak programajánlatai mellett számos gyermekkönyvtári program adatbázis áll rendelkezésre, korosztályra, foglalkoztatási módra, sőt költségvetésre lebontva, amelyekhez minden könyvtáros hozzáadhatja a saját ötleteit is.

Hírforrás: Könyv Könyvtár Könyvtáros, 2010. nov.
2010. december 11.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=adatbazis_gyerekkonyvtari_programokhoz_---_2.0_alapon
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról