Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Adatok a British Library legújabb beszámolójából

A 2002-2003-as pénzügyi évről szóló BL-beszámoló érdekesebb adatai: A monografikus kiadványok állománya hajszál híján eléri a 10 milliós nagyságrendet. Csaknem ennyi (8,2 millió) bélyeggel rendelkeznek, a szabványgyűjtemény megközelíti az 52 milliót. Közel 1300 olvasói hely várta a látogatókat. A raktár 651 km-es kapacitásából 599 km betelt (92%). A könyvtár honlapját több, mint 1,8 milliószor keresték fel (az előző évinél egyharmaddal többször), a letöltött oldalak száma pedig 18,4 millió (előző évben: 15,2 millió). A különféle bibliográfiai szolgáltatások csaknem 39 millió rekordot kínáltak, ebből a legnagyobbak: a tartalomjegyzék-szolgáltatás (20 millió), a könyvtár katalógusa (4,4 millió), a brit nemzeti bibliográfia (2,1 millió). A köteles példány szolgáltatása révén az év folyamán csaknem 300 ezer időszaki kiadványszám, 150 ezer újságszám, 101 ezer monografikus kiadvány érkezett be. Összesen 47 ezer különböző időszaki kiadvánnyal gyarapodott a könyvtár (jórészt a Dokumentumszolgáltató Központ). (SP)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról