Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Adomány Kárpátaljának -- Mi az adománykönyvek haszna? -- Adományozói felelősség

A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat egymillió forint értékben visz adományokat Kárpátaljára. Adventkor a szervezet rászoruló beregszászi családoknak oszt szét élelmiszereket és tisztálkodószereket - olvasható a Hír Tv honlapján. Az akció kiterjed a város környékének településeire is. A szeretetszolgálat tisztítószereket és könyvadományt szállít a csatfalvai iskola, valamint a benei óvoda és könyvtár részére.
-- A határon túli könyvadományok 25-40%-a használható ténylegesen. Persze, jóval nagyobb arány érhető el célzott, a fogadóval együttműködve végzett donorprogramokkal. Az "azonnal" feleslegessé váló könyvek sokszor még kárt is okoznak, ugyanis a sok helyen elavult állománygazdálkodási elvek szerint az apasztást csonkításnak élik meg használók, fenntartók és sokszor a könyvtárosok is. Emiatt a kevésbé átgondolt adományozásnak gyakran kitett határon túli könyvtárak nemritkán olyan mennyiségű ballasztot tárolnak, hogy az szolgáltatásuk minőségét rontja. A helyi igényekre szabott állományalakítási támogatás a donortól jóval nagyobb figyelmet, szakértelmet és pénzt kövezel, mint a határon belül leselejtezett állomány "átdobása". És helyi igényeknek nem megfelelő adomány által okozott "lelki hatásokról" is érdemes megemlékezni. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról