Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Adomány könyvtár Elisa emlékre - A pápa látogatta meg az iskolában berendezett közkönyvtárt

Az úgynevezett irgalmasság péntekje alkalmából május 25-én a Szentatya meglátogatta a római Elisa Scala Intézetet, egy iskolát, amely egy leukémiában elhunyt kislány nevét viseli. A pápa találkozott a névadó kislány szüleivel is, valamint könyveket adományozott az iskola könyvtárának.
A maghalt kislány szülei magától értetődőnek tartották, hogy kezdeményezik egy projekt elindítását, hogy valóra válhasson kislányuk álma: egy terem tele könyvekkel, melyek hozzáférhetők a gyerekek számára. Néhány hónappal később, 2015 decemberében létrejött "Elisa könyvtára", egy helyiség, amely arra várt, hogy "könyvek töltsék meg".
Ezt követően az apa, Giorgio és az anya, Maria útjára indított egy másik kezdeményezést, amely az ?Adományozz könyvet Elisának? nevet kapta. Ebben bárki részt vehetett, és bármilyen kis könyvadományt szívesen fogadtak. Az összegyűlt kötetek száma hamar elérte az ezret, és azóta is folyamatosan növekedik ez a szám. Ma több mint 20 ezer kötetet számlál a gyűjtemény, a könyvek Olaszország, Európa és Ausztrália különböző részeiről érkeztek. Elisa könyvtára ma a római közkönyvtárak hálózatának tagja. Néhány hónappal ezelőtt az iskola megkapta az engedélyt Róma városától és az illetékes minisztériumtól is, hogy felvehesse Elisa nevét.
Látogatása alkalmából Ferenc pápa találkozott Elisa szüleivel is, akik meghatódva mutatták meg a pápának a könyvtárat. A Szentatya elidőzött néhány percet a teremben, amelynek aztán könyveket adományozott, mindegyiket Elisának ajánlva.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról