Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ahol a katalógus ott van, és olyan, hogy a használót szolgálja

A KGB hírhedt moszkvai székháza tövében, a Majakovszkij múzeum mellett, a Lubjanka téren található a Biblio-Globusz könyvesbolt. A sztálinbarokk épület alsó két szintjén található üzletet belengi még a szocializmus szelleme és dizájnja, de figyelemre méltó közösségi térbe botlik az ember. A könyvválaszék itt is zavarba ejtő, a polcok túl magasnak tűnnek. A könyvek mellett némi papíráru is fellelhető a kassza felé haladva. Az egyes szekcióknál az emberek elmélyülten olvasgatnak, beszélgetnek egymással - azaz találkozóhellyel van dolgunk.
A gyerekrészlegen többek között kis terepasztal vonzza a fiatal célcsoportot. A könyvek bemutatását kis, gördíthető asztalon végzik (vö.: shop-koncepció).
A térbeli navigációt jól látható feliratok mellett a bárki által könnyen értelmezhető könyvesbolti katalógus - Navigator - segíti (a német azt mondaná: blödenfest - azaz bolondbiztos). Képernyője falra szerelt, tehát gyors tájékoztatást szolgál. Nem a számítógépes teremben, egy kupacban vannak, hanem a "szaknál" - "szétszórva" az épületben. A marketingre fittyet hányó örökség ezek szerint felülírható a használóorientációval :-) (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról