Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ahol működőképes, sőt nyereséges is a falusi mozi

Magyarország egyetlen még működő falusi mozija Bölcskén van - épp a karácsony előtti Star Wars-őrület idején jártunk ott, és már értjük, hogyan termelhet profitot egy filmszínház Tolna megye közepén, miközben a világ mozijai haldoklanak. A 29 évesen megválasztott polgármester és a családi hagyományt továbbvivő mozigépész avatott be a titkokba.
Ahogy a polgármestertől megtudtuk, a falu kultúrcentrumának (az IKSZT a mozi mellett egy könyvtárból és egy rendezvényházból áll) felújítása 2014-ben fejeződött be. Ez a festésen vagy tetőcsere típusú munkán kívül egy új mozigép beszerzését jelentette, amelyet idén tavasszal még egy új mozivászonnal is megtoldottak, és 2015 júniusában már új pompájában várta vendégeit a filmszínház. De az Emmi pályázatának volt egy feltétele: artmoziként kell működni, tehát legalább 50 százalékban a művészfilm kategóriába sorolt alkotásokat kell vetíteni - még akkor is, ha most sem ült be senki a cannes-i fődíjasra.
A terem 280 fős, de a vászon felújítása óta az első három sorba nem adnak el jegyeket, így 224 fő jelent telt házat. A vászon egészen a tavaszi automatizálásig kézi tekerésű, láncos volt, most már csak a hosszú távon némileg kényelmetlen székeket szeretnék lecserélni. Hogy még patinásabb legyen a kép, erkély is van, amit a polgármester igazi randihelynek nevez: "A fiatalok szeretnek ide jegyet venni. Nem látni olyan jól, de legalább el lehet bújni".

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról