Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Akadálymentesítés Battonyán -- a pelenkázó sem akadály

Akadálymentes bejutás 2006-tól adott, amikor pályázatból önműködő ajtót szereltettünk be. Ám arról is meg kellett győződni, hogy a kerekesszékesek tudják-e használni az illemhelyet, le tudnak-e ülni a számítógépekhez, a könyvtári asztalokhoz, be tudnak-e jutni a polcok közé? Ezért kerekesszékes olvasón segítségével teszteljük e tevékenységeket. Szerencsére minden átalakítás nélkül használhatóak a helyiségek, az eszközök. Ebből a szempontból már csak a magas polcok jelentenek akadályt! Ez még orvoslásra vár.
Szeretnénk, ha mind több pici baba -- a jövő olvasója -- is járna hozzánk, s hogy a kismamák nálunk adhassák át tapasztalataikat egymásnak, kötetlenül beszélgethessenek. Felmerült kérdések: hová kerüljön a babakocsi, lehet-e pelenkázni, vannak-e kicsiknek megfelelő könyvek, bútorok? A TÁMOP 3.2.4-ból vásároltunk pelenkázót (30 ezer forint, pályázat nélkül is elérhető ár), ovis bútorokat. Több leporellót, gyermekneveléssel foglalkozó könyvet szerzünk be. A könyvtár előtere alkalmas babakocsi parkolónak is! A védőnői szolgálat várójában információs táblát helyeztünk el, melyre könyv- és program-ajánlatokat, elérhetőségünket, az olvasás fontosságát szemléltető idézeteket helyeztünk el.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról