Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Akkor csökken a könyvtárosok szolidaritása is, amikor növekszik az igény rá!

A most leváltani szándékozott, az Antall-kormány által 1993-ban megalkotott szociális törvény sokszor módosult, ám az állam szociális ellátási kötelezettségére vonatkozó bevezető részét három évtized leforgása alatt egyik kormány sem bántotta érdemben. A törvény abból, az Orbán-kormány által láthatóan elavultnak ítélt elvből indult ki, hogy (...) Az állam - ahogy azt a szöveg rögzíti is - a jövőben pusztán kisegítő szerepet játszana, a szociális ellátási lánc utolsó biztosítékaként. Ahhoz pedig, hogy meddig terjed az egyén saját helyzetéért való felelőssége, Orbán Viktor már támpontot adott, amikor a rezsicsökkentés csökkentése kapcsán nemrég arról beszélt: keressen több pénzt az, aki például a lakásában télen nem akar fagyoskodni.

Bíró-Nagy Andrással, a Policy Solutions vezetője a Magyarország Értéktérképe 2022 kutatásuk alapján jelezte: legutóbbi felmérésükhöz képest csökkent a társadalmi szolidaritás. - A falvakban, kisvárosokban erősebb az a vélekedés, hogy aki szegény, az önmaga tehet erről. Ennek ellenkezője tapasztalható a fővárosi választók körében, annak ellenére, hogy egy nagyvárosban élő sokkal kevésbé találkozhat a közösségek által felmutatott szolidaritással.

...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról