Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Akvapónia a könyvtár üvegházában

- A könyvtárban most nyílt kiállításunkon akváriumok, halak és vízinövények láthatók, amelyek táplálkozási ciklust mutatnak be - írja honlapján a norvég Lier közkönyvtár link .
- A Tigerworm Aquaponics Project & Society (TWAPS) művészeti projekttel együttműködve akvapóniát hoztunk létre a könyvtár üvegházában. Az Akvaponi körkörös ciklusú rendszer, amely egyesíti a haltenyésztést (akvakultúra) és a vízalapú növénytermesztést (hidroponika). Sokféle változatban és méretben megépíthető, kiállításunk pedig az alapelveket a gyakorlatban is bemutató létesítmény.

Az üvegházban négy akváriumunk van halakkal, és két növesztőedény a növények számára. A rendszer megmutatja, hogy a halak ürüléke hogyan táplálja a növényeket, és hogyan táplálják vissza a növények a vízbe, amelyben a halak élnek. Izgalmas élmény a csordogáló víz hangjával, a növények illatával és a halak mozgásával belépni az üvegházba. A kiállítás olyan művészeti projektre épül, amely megkérdőjelezi a művészet egyirányú befogadásának képzetét, és amely az aktív részvételen alapul. A könyvtár találkozóhelyként és tudástérként betöltött szerepe arra késztet bennünket, hogy ez megfeleljen nekünk.
A könyvtár a Nemzeti Könyvtártól kapott támogatást a projekt további továbbfejlesztéséhez. Elkötelezettségre és új ötletekre vágyunk, ezért ha bármilyen javaslatod vagy kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal - olvasható a könyvtár honlapján.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról