Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


* * * Alakul a magyar könyvtári problématérkép - személyes találkozó: Kaposváron * * *

(SDG 17., Partnerség a célok eléréséért) A KIT nyilvános online klubokat kíván szervezni, melyekhez szakmabeliek segítségével gyűjti az (eléggé) meg nem tárgyalt szakmai témákat. Az így létrejövő problématérkép célja, hogy a gondok tudatosításával, néven nevezésével, a megoldás közös keresésével segítse a problémamegoldást.
Az egy héttel ezelőtt közreadott online kérdőívre 48-an válaszoltak: a fontosság szerint minősítették a felsorolt témákat, javaslatot tehettek a témában meghívható előadóra, illetve szövegesen véleményezhették a témákat és magát a kezdeményezést is.
Bár a leadási határidő után másfél nappal nehéz lenne alapos véleményt megfogalmazni, már látható tanulság, például:

1. A felsorolt problémák köre nem volt teljeskörű; olyanok hiányoztak belőle például, mint a könyvtári akkreditációs bizottság, a könyvtári szakértői rendszer, a szakfelügyeleti rendszer, vagy éppen a NKA-döntések hatékonysági és eredményességi szintje, a könyvtárellátási rendszer szereplőinek minősége, vagy a szakmai szervezetek működésének átláthatósága, a könyvtárszakmai vezetők informatikai vagy vezetői képességei, az "olvasásnépszerűsítés" tényleges hatása, a szakmakultúra feudális elemei.
2. A kérdőívbe technikai hiba csúszott, így egy tétel adatai értékelhetetlenek.
3. A szöveges válaszok között megtalálható volt a használói szemlélet: az egyes könyvtári tevékenységek tényleges minőségével kapcsolatban nem azok szolgáltatóit, hanem célcsoportjának képviselőit érdemes kérdezni.
4. Elhanyagolható mennyiségű volt a "vicces kedvű" kitöltők aránya.

A folyamatnak azonban nincs vége. A következő lépés a Kaposvár-Toponáron tartandó KIT-klub (2022. júl. 14., 19.00, Giorgio Pizzeria), melyre a KIT minden a téma iránt érdeklődőt szeretettel vár. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról