Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Alapítványi jog Németországban

A Newsletter Kulturportal Deutschland című elektronikus hírlevél idei 34. száma arról számol be, hogy a közel két éve tartó alapítványi jogreform végéhez érve szeptember 1-től érvénybe lépett a teljes törvénycsomag. Ennek lényege a szövetségi kormány honlapján – link /Stiftungsrecht-in-Kraftret.htm – közölt kommentár szerint: egyrészt megkönnyíteni a privát és köz- vagy egyházi alapítványok létrehozását, pénzügyi működését, másrészt az adózók számára vonzóvá tenni az alapítványok - így a könyvtáriak - támogatását is. A kis és közepes jövedelműek köréből 40 ezer Euróig mindenki szánhatja adóját tudományos és kulturális alapítványok támogatására, a különösen nagy jövedelműek illetve cégek pedig ezt az összeghatárt akár 600 ezer Euróig emelhetik. Nem adócsökkentésről van tehát szó, hanem a megállapítható adó bizonyos hányadának felhasználására nézve rendelkezhet az adózó. A szövetségi kormányzat évente 1,5 milliárd Euro ilyen támogatásra számít. Gondolom, a hazai gazdasági helyzet stabilizálódása és középosztályunk erősödése idővel nálunk is aktuálissá teheti ilyen irányú lehetőségek biztosítását.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról