Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Alapkiképzés közkönyvtárosoknak (PLA Boot Camp)

Az amerikai Közkönyvtárak Szövetsége a Tenessee állambeli Nashville-ben rendezte négynapos továbbképzését októberben (link A könyvtárosok körében népszerű kiképzőtábor nevet viselő rendezvényen a résztvevők alaposabb ismereteket szerezhettek egy sor aktuális témáról a közösség igényeinek felismerésétől kezdve a hatékonyabb változásmenedzselésig. A sikeres program során egyik résztvevő a megszívlelendők között említette, milyen nagy hatással vannak a könyvtárakra a világ folyamatos változása, a technológiai újítások kialakította új fogyasztói elvárások és információkeresési szokások. További tanulság, hogy a könyvtárak csak akkor maradhatnak fontosak a közösségben, ha közösen terveznek és alkalmazkodnak a helyi kívánalmakhoz. A könyvtár nem tehet meg mindent mindenkiért, arra kell összpontosítani az energiát, amivel valóban fontos szerepet játszhat az adott közösség életében. A csökkenő bevételek idején nem újabb szolgáltatások és programok jelentenek bevételt, hanem a források újraelosztása. Néhány dolgot fel kell adnunk, hogy más szolgáltatásokat jól végezhessünk. Az adott könyvtár elsődleges feladatainak a közösség igényeivel történő összehangolása nem annyira nehéz, mint amilyennek látszik. A továbbképzés során megismert modellek és minták nagy segítséget nyújtanak a jövő sikeres közkönyvtárainak újjászervezéséhez. (ref.: HWJ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról