Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Alig csökkent a sárospataki könyvtár forgalma

Folyamatosan zajlik a sárospataki A Művelődés Háza és Könyvtára épületének a felújítása, ami azzal is jár, hogy a Makovecz téren lévő épületben lévő intézményeknek ideiglenesen más helyre kellett költözniük. Közülük még a városi könyvtár járt a legjobban, hiszen csak a tér másik oldalán lévő Comenius campusba kellett átvinni az állományt, illetve annak egy részét.
- A teljes állományunknak csak mintegy egyharmadát tudtuk ide áthozni, hiszen itt lényegesen kisebb a hely - mondja Trembeczki Lászlóné, a könyvtár vezetője. - Különösebben nem okozott nagy gondot a szelektálás, hiszen nagyjából tudjuk, a könyvtár törzsközönsége milyen könyvekért tér be hozzánk. A helytörténeti könyvek például hiánytalanul átkerültek az új helyre, hiszen ezek olyan kiadványok, amelyek csak nekünk vannak meg, így aki kutatni akar, nálunk mindent megtalál. Az egyéb könyvek közül pedig az sem tragédia, ha nálunk nem található meg az olvasó által kikölcsönözni kívánt példány, hiszen a megyei könyvtár hatalmas könyv­állománnyal rendelkezik, és a könyvtárközi kölcsönzés keretében a futárszolgálat egy-két napon belül kiszállítja nekünk a kért könyveket. Azt is megfigyeltük, sokan tartják közösségi térnek a könyvtárat. Sokan vannak, akik azért látogatnak el hozzánk, hogy az olvasott könyvekről szóló tapasztalataikat megosszák egymással. Az idősebbek, akik egyedül élnek, nem csupán olvasnivalóért látogatnak el hozzánk, hanem azért is, hogy egy kicsit elbeszélgessenek egymással.
A letölthető könyvek megjelenésével szinte minden könyvtár látogatottsága csökkent. Ez minket sem került el, de nem nagymértékű a lemorzsolódás, még mindig sokan vannak, akik szeretik kézbe venni a könyveket. Az iskolai csoportok látogatása után is érezhetően megnő a látogatottságunk, sok diák a szülőkkel együtt jön el a könyvtárba és válnak együtt könyvbarátokká. - mondja Trembeczki Lászlóné.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról