Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Alig találni szünetmentes könyvtárat a megyében

Nyáron csaknem mindenütt kevesebb a könyvtári látogató, s ehhez igazodva a legtöbb helyen ilyenkorra időzítik a kisebb felújítási munkákat és a szabadságkiadásnak is ez a kollektív időszaka.
A megye legnagyobb könyvtára, a Tudásközpont link minden évben leáll nyáron egy hónapra. Idén ez július 26-tól augusztus 20-ig tart, és ebben az intervallumban a lejáró könyveket egységesen meghosszabbítják augusztus 24-ig.
A pécsi gyakorlat az, hogy amikor a Tudásközpont zár, akkor a városi fiókkönyvtárak többsége nyitva van. A szünetelő heteket pedig állomány-ellenőrzésre, selejtezésre használják fel. Az intézmény hat fiókkönyvtárát illetően felújítási munkákat végeznek most a Várkonyi Nándor Könyvtárban és szeptemberre tervezik a nyitást (itt a régi olvasóterem helyén alakítanak ki gyermekkönyvtárat). A Belvárosi Fiókkönyvtárban ifjúsági tanulóteret hoztak létre, melynek az átadása kedden lesz.
Szigetváron link ebben a hónapban zajlanak felújítási munkálatok 39 millió forintból - tudtuk meg Varga Zoltán igazgatótól. Az élethosszig tartó tanulást egy új, a gyermekkönyvtárból nyíló terem szolgálja, amelyben tanfolyamok, szakkörök, kiállítások, felzárkóztató és tehetséggondozó foglalkozások kapnak helyet.
Mohácson a megújult Mohácsi Jenő Városi Könyvtárról link Cserdi Áron alpolgármestertől kaptunk információkat. Július 9-től fogadják itt újra az olvasókat a megszokott nyitvatartási időben, de a nyitásról érdemes előtte a könyvtár hivatalos Facebook-oldalán is tájékozódni. A strandkönyvtár július 8. - augusztus 16. között hétköznapokon 15-18 óra között folyamatosan üzemel és ingyenes folyóirat kölcsönzéssel várja a strandolókat. Komlón július közepétől egy hónapra áll le a könyvtár, ugyanakkor a múzeumi rész mindvégig nyitva lesz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról