Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Alkotó kezek - használók bevonása az újszászi könyvtárban, többféle módon

Alkotó kezek... címmel új kiállítás nyílt hétfőn a városi könyvtár link Mini Galériában. Ezúttal Póti Szilárd és Tolvaj Józsefné Gizike műveit ismerhették meg az érdeklődők. A nyugdíjas Tolvaj Józsefné saját kedvtelésére készít szőtteseket, bár van zsűrizett alkotása is. Az egyébként vasutas Póti Szilárd többféle kézműves tevékenységhez is vonzódik, a könyvtárban 3D origami figuráit állította ki
"Sorról sorra" készül a Barátság-szőttes is. A megnyitón a könyvtárban felállítottak egy szövőkeretet, melyen - miután Tolvaj Józsefné megkezdte a munkát - a látogatókkal közösen szeretnének létrehozni egy minél nagyobb szőttest. Bárki kipróbálhatja a műveletet!
Február 14-e a Nemzetközi Könyvajándék nap is, amelyről ezúttal is ingyenes beiratkozási lehetőséggel emlékezett meg a könyvtár. Tagdíjfizetés nélkül írathatták be párjukat e napon az olvasók.
Sőt, év végéig családok is ingyen válhatnak a könyvtár tagjává, ha együtt érkeznek.
A könyvtár több hónapon át tartó gyermekkönyv gyűjtő akciót is hirdetett: a helyiektől várják fölöslegessé vált, de még jó állapotú gyerekkönyveket szeretnék összegyűjteni, hogy azután rászoruló kisgyerekes családokhoz juttassák el az olvasnivalót.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról