Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Alkotói tér Gödöllőn - tevékenységeivel közösségeket fejlesztenek

Az AlkotóTér bekerülése a könyvtári szolgáltatások közé nagyon egyszerűen magyarázható azzal, hogy a könyvtár egyébként is egy közösségi tér, ahol szabadon hozzáférhetnek az emberek a könyvekben és adatbázisokban lévő tudáshoz. Ezekhez a tényekhez könnyen kapcsolható egy olyan állandó helyiség, ahol nem csak az elméletnek jut tér, hanem azokat a dolgokat, melyeket az interneten vagy a helyben található szakirodalomban olvasnak, azt meg is tudják valósítani. Ezen kívül kiemelt cél a közösségépítő szerepe is - írja ismertetőjében a Gödöllői Városi Könyvtár link , ahol a közelmúltban avatták az AlkotóTér helyiségét (a vonatkozó képeket ld.: link ).

A könyvtár korábbi közösségépítő tevékenységére építve indult el a térben működő kisközösségek szervezése, megindult a klubélet link :
- 3 K klub: felolvasás és az olvasmányélmények megbeszélése mellett a most 10 klubtag együtt köt, most éppen egy jótékonysági célra készülő takarót.
- Zöld varroda: a látogatók által behozott, maradék anyagok felhasználásával készülnek a használati és dísztárgyak, ötleteket merítve a könyvtár könyveiből.
- Társasjáték klub: közel 100 társasjáték próbálható ki, havonta.
- 3D nyomtató és tervező klub: újabb kisközösséget létrehozva a mini kurzusok résztvevői képesek lesznek az önálló tervezésre és kivitelezésre. Iskolai, óvodai csoportok könyvtári órákra jöhetnek.
- Sütisütő forma kölcsönzés: 2021. Húsvét előtt indítottuk útjára a sütisütő formák, mint speciális dokumentumok kölcsönzését. Egyszerű sütögetéseket is szervezünk már.
- Lego: könyvtári órákon is használt eszközként klubot, könyvtári órát terveztünk az ajándékba kapott és folyamatos gyűjtés alatt álló lego készletre.
- Könyvkötészet: több könyvtári óra bevezetője tartalmazza a könyv történetét és felépítését, ezt most szemléletesen meg is tudjuk mutatni. Egy önkéntes vezetésével kisebb kötészeti munkákat is el lehet végezni (füzetkéket, noteszeket, stb.)

A könyvtár a jövőben tovább bővíti a tevékenységek és a kisközösségek körét.

Hírforrás: Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ
2023. március 19.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=alkotoi_ter_godollon_-_tevekenysegeivel_kozossegeket_fejlesztenek
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról