Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Állománybővítés testvérkönyvtári segítséggel -- Kelebia--Kiskegyes

A magyarországi Kazinczy Alapítvány minden évben pályázatot ír ki olyan könyvtárak számára, amelyek szoros kapcsolatot ápolnak határon túli hasonló intézményekkel. Ezen a magyar könyvtárak pénzt nyerhetnek testvérkönyvtáruk könyvállományának gazdagítására.
-- Az idén a kelebiai Sántha Márta Könyvtár és Művelődési Ház pályázott számunkra, és 150 ezer forint értékben ötven értékes kötetet kaptunk novemberben. Ezeket már be is vezettük a könyvtári nyilvántartásba, és ki is lehet kölcsönözni őket. Témakörüket tekintve legnagyobb részük szépirodalom -- mégpedig a korábbi megállapodásunk értelmében Nobel-díjas írók művei, mert ezekben igencsak hiány volt a könyvtárban --, valamint a mai magyar szerzők legismertebb kötetei. Ezenkívül vannak még közöttük gyermekkönyvek is. A kelebiai testvérkönyvtárunk az idén először pályázott a részünkre, korábban más testvértelepüléseink intézményei segítségével is kaptunk hasonlóképpen könyvajándékot -- mondta Vörös Julianna, a kishegyesi könyvtár igazgatója.
A könyvtár állománya, mint azt az igazgatónőtől megtudtuk, az idén mintegy 500 kötettel bővült.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról