Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Amerika digitalizálni akar

A nagy tudományos könyvtárak egyesülése (Research Library Group, RLG) által iadott elektronikus hírlevél, az RLG DigiNEws október 15-i számában fontos kezdeményezéseket foglal össze és fogalmaz meg. Két éve elindult egy olyan projekt, mely hatalmas, a szövetségi kormányzat által (is) támogatott digitalizálási programok elindítását célozza meg. Érdekes a múltra történő hivatkozás: 1787-ben született az a felhívás, hogy ingyenes telkeket bocsásson rendelkezésre minden állam közösségi (állami-önkormányzati) iskolák létesítése végett; 1862 törvény támasztotta al a felsőoktatási intézmények létesítésének támogatását. Mindkét esetben z ország háborúban állt. Most ismét háború van, de ez most se akadályozza meg, hogy a kidolgozott projekt szerint kapjon a digitalizálás hosszabb távon 20 milliárd dollárt. A jelenkori oktatás hatékonysága csak ezáltal biztosítható. Dodd szenátor és mások készülnek a vonatkozó törvényjavaslat beterjesztésére. A munkát leíró átfogó report a Digital Opportunity Investment Trust (DO IT) honlapján október 24-étől lesz olvasható.

Hírforrás: 2003. okt. 27., link (SP)
2003. október 29.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=amerika_digitalizalni_akar
Régebbi hírforrás(ok): 2003. okt. 27., link (SP)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról