Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Amerikában is szélesedik a digitális szakadék

A meglepő megállapítást a Consumer Federation of America (CFA -- Amerikai Fogyasztók Szövetsége) és a Consumers Union (CU -- Fogyasztók Szakszervezete) közös beszámolójában tették közre. A két szervezet a Federal Communications Commission-t (FCC - Szövetségi Kommunikációs Bizottság) okolja a kialakult helyzetért, mivel a szolgáltatók számára ők tették lehetővé, hogy magas, sőt egyesek számára elérhetetlen árakat szabhassanak meg. Az "Expanding the Digital Divide and Falling Behind in Broadband" (Szélesedő digitális szakadék és visszaesés a szélessávú elérés terén) című tanulmányból kitűnik, hogy az amerikai felhasználóknak 10-20-szor annyit kell fizetniük a szélessávú internetelérésért, mint Koreában vagy Japánban élő társaiknak.

Hírforrás: - F: dec. 12. link
2004. december 22.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=amerikaban_is_szelesedik_a_digitalis_szakadek
Régebbi hírforrás(ok): - F: dec. 12. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról